środa, 17 sierpnia 2011

Zupa krem z kalafiora

Oto propozycja na letni obiad. Bardzo sycąca a jednocześnie lekka zupa. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu wiec jeśli trafią wam się niezapowiedziani goście, śmiało możecie ją przygotować.
Zachwyca nie tylko wyglądem...

Składniki na 2 porcje

• 400 ml bulionu
• 1 mały kalafior
• pół szklanki mleka
• 1 serek topiony
• sok z cytryny
• czosnek
• koperek
• 1/4 brokułu

Bulion zagotować, wrzucić pokrojony kalafior i gotować do miękkości. W gorącym mleku rozpuścić serek, dodać do zupy i dokładnie zmielić blenderem na krem. Przyprawić czosnkiem i sokiem z cytryny, solą i białym pieprzem.
Na koniec posypać koprem i udekorować blanszowanym brokułem.
Smacznego:)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz