piątek, 10 czerwca 2011

Słoneczna chińszczyzna na szybko

Parę dni temu pogoda nie dopisała, za oknem chmury deszcz a na talerzu... słońce. Rozgrzewa nie tylko smakiem ale i wyglądem. Przyspiesza metabolizm czego chcieć więcej :)



Składniki na 2 porcje:

- 1 pierś z kurczaka
- 100 g ryżu jaśminowego
- 200-300 g warzyw mrożonych mieszanka chińska
- 1/2 szklanki bulionu
- 2 plastry świerzego ananasa
- przyprawa 5 smaków
- imbir
- kurkuma
- sól

Pierś z kureczka podsmażyć na 1 łyżeczce oleju. Dodać warzywa, pokrojonego ananasa i podlać bulionem i dusić około 15 minut. Do gotującej się wody dodać ryż i kurkumę, ugotować według przepisu. warzywa z mięsem doprawić przyprawą 5 smaków i imbirem. Danie gotowe.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz